ΑΡΧΗ ΣΑΡΔΗΝΙΑ ΔΙΑΜΟΝΗ ΠΑΚΕΤΑ ΔΙΑΚΟΠΩΝ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Διαβάστε προσεκτικά τους Γενικούς Όρους Συμμετοχής
στα οργανωμένα ταξίδια του NUOVA TRAVEL, που συμφωνούν με την Κοινοτική Οδηγία 90/314. Η καθ' οιονδήποτε τρόπο δήλωση συμμετοχής σας σε οργανωμένη εκδρομή σημαίνει την ταυτόχρονη αποδοχή των κατωτέρω Γενικών Όρων Συμμετοχής.
Sardinia Tours
Operated by NUOVA TRAVEL
Αγ. Κωνσταντίνου 13
185 32 Πειραιάς
Τηλ. 210 4220315
Fax 210 4220314
Αρ. Ειδικού Σήματος ΕΟΤ: ΜΗΤΕ.0207Ε61000103500
e-mail: contact@sardiniatours.gr
 
Η ΣΑΡΔΗΝΙΑ
 Οριστάνο
Ηρεμία και παράδοση
 
Το Οριστάνο είναι πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας. Ιδρύθηκε το 1070, αφότου ξεθώριασε η δόξα της πάλαι ποτέ κραταιάς και ευημερούσας πόλης Θάρος. Το ιστορικό κέντρο είναι μικρό, αλλά έχει πεζοδρομηθεί στο μεγαλύτερο μέρος του, προσφέροντάς σας μεγαλύτερη άνεση στη βόλτα σας.

Το Οριστάνο προικίστηκε από τη φύση με ένα από τα πιο ειδυλλιακά ευρωπαϊκά τοπία. Στη λιμνοθάλασσα του Κάμπρας ζουν δεκάδες προστατευόμενα είδη υπό εξαφάνιση, ενώ η πανέμορφη χερσόνησος Σίνις εκτείνεται περίπου 10 χιλιόμετρα μες στη Μεσόγειο.

Γενικότερα πρόκειται για μια ήρεμη πόλη, κάτι για το οποίο αξίζει να την προτιμήσετε, όπως και για την πλούσια ιστορία και μεσαιωνική αρχιτεκτονική της. Στο Αρχαιολογικό μουσείο, φιλοξενούνται ευρήματα από τη Νεολιθική εποχή μέχρι τους ρωμαϊκούς χρόνους, προερχόμενα κυρίως από την κοντινή Θάρος.

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:
 • Περιηγηθείτε στα ερείπια της αρχαίας πόλης Θάρος, που σας ταξιδεύουν στην εποχή των Φοινίκων και των Καρχηδονίων. Κι αυτά με τη σειρά τους βρέθηκαν πάνω από έναν προϊστορικό οικισμό Νουράγκι. Ξεχωριστή θέση κατέχει το φοινικικό ιερό για αιματηρές θυσίες στο λόφο Σου Μούρου Μάνου. Η πλειοψηφία, ωστόσο, των μνημείων χρονολογείται από τη ρωμαϊκή εποχή π.χ. θέρμες, ναοί και η νεκρόπολη νότια της πόλης.
 • Αν βρεθείτε τις τελευταίες μέρες των Αποκριών στο Οριστάνο, είστε πολύ τυχεροί! Απολαύστε το εντυπωσιακότερο σαρδηνιακό καρναβάλι Σα Σαρτίλια, που έχει τη δική του…ξεχωριστή τελετουργία. Ο αρχηγός της λιτανείας, ο Κομπονιντόρε, βγαίνει μπροστά και τον ντύνουν οι κοπέλες της πόλης με ένα κεντητό πουκάμισο, μαντίλι στο κεφάλι και από πάνω γυναικεία μάσκα και μαύρο καπέλο. Ηγείται μιας λιτανείας ιπποτών, τυμπανιστών και τρομπετιστών ως τον Καθεδρικό της πόλης, όπου εκεί γίνεται διαγωνισμός ιππασίας. Πρέπει να αποδείξει τις ικανότητές του και να πιάσει με το σπαθί του ένα αστέρι που είναι δεμένο και κρέμεται στον αέρα. Στη γιορτή, επίσης, ακροβάτες εκτελούν νούμερα που συνεπαίρνουν το κοινό.
 • μεγέθυνση φωτογραφίας μεγέθυνση
   
  ΜΗΝ ΑΜΕΛΗΣΤΕ ΝΑ ΜΕΛΕΤΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΑΞΙΔΙΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΑΙΤΗΜΑ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΤΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ.
  back top