ΑΡΧΗ ΣΑΡΔΗΝΙΑ ΔΙΑΜΟΝΗ ΠΑΚΕΤΑ ΔΙΑΚΟΠΩΝ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Διαβάστε προσεκτικά τους Γενικούς Όρους Συμμετοχής
στα οργανωμένα ταξίδια του NUOVA TRAVEL, που συμφωνούν με την Κοινοτική Οδηγία 90/314. Η καθ' οιονδήποτε τρόπο δήλωση συμμετοχής σας σε οργανωμένη εκδρομή σημαίνει την ταυτόχρονη αποδοχή των κατωτέρω Γενικών Όρων Συμμετοχής.
Sardinia Tours
Operated by NUOVA TRAVEL
Αγ. Κωνσταντίνου 13
185 32 Πειραιάς
Τηλ. 210 4220315
Fax 210 4220314
Αρ. Ειδικού Σήματος ΕΟΤ: ΜΗΤΕ.0207Ε61000103500
e-mail: contact@sardiniatours.gr
 
Η ΣΑΡΔΗΝΙΑ
 Κάλιαρι
Η πόλη του ήλιου και της θάλασσας
 
Συνήθως ξεκινάει κανείς το ταξίδι του στη Σαρδηνία από το λιμάνι του Κάλιαρι, της μεγαλύτερης πόλης της Σαρδηνίας στη νοτιότερη άκρη της πεδιάδας Καμπιντάνο.

Πίσω στα βάθη του χρόνου, το 555 π.Χ. Ίωνες από τη Μικρά Ασία ίδρυσαν τις αποικίες Ολβία (σημερινή Olbia) και Κάραλη. Από την Κάραλη λοιπόν ξετυλίγεται το κουβάρι του χρόνου ως το Κάλιαρι, ενώ οι Ρωμαίοι την ήξεραν ως Carales. Στο τοπικό ιδίωμα, Κάλιαρι σημαίνει κάστρο. Και πράγματι, το Καστέλο του Κάλιαρι έχει γίνει το έμβλημα της πόλης: σας καλεί να χαθείτε μες στους λαβυρίνθους του!

Από την πρώτη βόλτα που θα κάνετε στις ιστορικές συνοικίες της πόλης, θα βρείτε ίχνη της πανάρχαιας ιστορίας της, ίχνη κάθε λαού που βρέθηκε να την επιθυμεί: Καρχηδόνιοι, Βάνδαλοι, Βυζαντινοί, Πιζάνοι, Γενοβέζοι, Αραγωνέζοι, Καταλανοί, Πιεμοντέζοι!

Η πόλη είναι λοιπόν πλούσια σε αρχαιολογικά μνημεία, όπως για παράδειγμα η Νεκρόπολη, η μεγαλύτερη που μας έχει σωθεί μετά από αυτή της Καρχηδόνας και η οποία συχνά τα τελευταία χρόνια έχει κινδυνέψει από την αστική δόμηση, ή το αμφιθέατρο στο λόφο Μπουονκαμίνο, λαξευμένο μες στο βράχο.

Μια από τις πιο γνωστές εικόνες από το Κάλιαρι που θα σας μείνει σαν εντύπωση είναι η περίφημη Βασιλική της Μπονάρια, ένα οικοδόμημα του 18ου αιώνα που ορθώνεται επιβλητικά μπροστά από μια σειρά σκαλοπάτια. Αποκλείεται να αντισταθείτε σε μια βόλτα στη συνοικία Μαρίνα, με τα παραδοσιακά της μαγαζιά κρυμμένα μες στα στενοσόκακα της. Γύρω από το Κάλιαρι, επισκεφτείτε τις λιμνοθάλασσες Σαν Τζίλα και Μολαντάρτζους, που απλώνονται νωχελικά με τις αποικίες των ροζ φλαμίνγκος.

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:
 • Επίσκεψη στο αρχαιολογικό μουσείο του Κάλιαρι. Η συλλογή του περιλαμβάνει θεότητες που…χαμογελούν σαρδόνια, αγαλματίδια από την εποχή των Νουράγκι και φοινικικές επιγραφές από τα βάθη της ιστορίας.
 • Το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα στο Μπαστιόνε Σαν Ρεμί, έναν από τους προμαχώνες του Καστέλο.
 • Κάθε χρόνο την Πρωτομαγιά, το Κάλιαρι γιορτάζει τον προστάτη άγιο του νησιού, τον άγιο Εφίσιο, μια γιορτή που γεμίζει χρώματα τους δρόμους με στολές, χορούς και τραγούδια από κάθε χωριό της Σαρδηνίας. Το ξύλινο άγαλμα του αγίου μεταφέρεται σε λιτανεία ως το εκκλησάκι της Νόρα, όπου και μαρτύρησε.
 • Κοντά στο Κάλιαρι είναι η παραλία Ποέτο, ένα πραγματικό ποίημα, και το θέρετρο Βιλασίμιους, μια κωμόπολη που κυριαρχεί στη νοτιοανατολική σαρδηνιακή ακτή με όμορφη παραλία. Έξω από το νησάκι Κάβολι βρίσκεται σε βάθος 10 μέτρων μες στη θάλασσα ένα άγαλμα της Παναγίας! Mπορείτε να πάτε με σκάφος με διάφανο πάτωμα.
 • μεγέθυνση φωτογραφίας μεγέθυνση
   
  ΜΗΝ ΑΜΕΛΗΣΤΕ ΝΑ ΜΕΛΕΤΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΑΞΙΔΙΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΑΙΤΗΜΑ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΤΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ.
  back top