ΑΡΧΗ ΣΑΡΔΗΝΙΑ ΔΙΑΜΟΝΗ ΠΑΚΕΤΑ ΔΙΑΚΟΠΩΝ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Διαβάστε προσεκτικά τους Γενικούς Όρους Συμμετοχής
στα οργανωμένα ταξίδια του NUOVA TRAVEL, που συμφωνούν με την Κοινοτική Οδηγία 90/314. Η καθ' οιονδήποτε τρόπο δήλωση συμμετοχής σας σε οργανωμένη εκδρομή σημαίνει την ταυτόχρονη αποδοχή των κατωτέρω Γενικών Όρων Συμμετοχής.
Sardinia Tours
Operated by NUOVA TRAVEL
Αγ. Κωνσταντίνου 13
185 32 Πειραιάς
Τηλ. 210 4220315
Fax 210 4220314
Αρ. Ειδικού Σήματος ΕΟΤ: ΜΗΤΕ.0207Ε61000103500
e-mail: contact@sardiniatours.gr
 
Η ΣΑΡΔΗΝΙΑ
 Αλγκέρο
Μια ισπανική πινελιά σε ιταλική παλέτα
 
Το Αλγκέρο, ένα ψαροχώρι τον 11ο αιώνα, ιδρύθηκε από Γενοβέζους, αλλά κατακτήθηκε το 1353 από τους Αραγωνέζους, που άφησαν ανεξίτηλο το στίγμα τους στην πόλη. Η καρδιά της παλιάς πόλης πάλλεται άθικτη και σας περιμένει να την ανακαλύψετε από άκρη σε άκρη! Ο κόσμος του Αλγκέρο βυθίζεται μέσα στους ήχους του σαρδηνιακού, αλλά και του καταλανικού ιδιώματος: και για του λόγου του αληθές, δείτε το στους καταλόγους των εστιατορίων και στις ταμπέλες των δρόμων…Δεν είναι τυχαίο ότι από παλιά το λένε το Αλγκέρο «μικρή Βαρκελώνη»!

Στην πλατεία Τσίβικα ορθώνεται το περίφημο Παλάτσο ντ’ Άλμπις, όπου το 1541 έκανε μια στάση ο αυτοκράτορας Κάρολος Ε’ με τους άνδρες του στο δρόμο για το Αλγέρι. Από το μπαλκόνι του μάλιστα λένε ότι χαιρέτησε τους κατοίκους του Αλγκέρο ως «ευγενείς σε μια όμορφη και καλοστεκούμενη πόλη». Από την άλλη, ο ναός και η μονή Σαν Φραντσέσκο είναι ίσως το σημαντικότερο καταλανικό μνημείο της Σαρδηνίας: χτίστηκε στα τέλη του 14ου αιώνα και συνδυάζει αρμονικά αρχιτεκτονικά στοιχεία γοτθικά, μπαρόκ και αναγεννησιακά.

Το Αλγκέρο μπορεί να αποτελέσει μια στάση για τη διαδρομή και επίσκεψή σας ακόμα πιο βόρεια, προς το Στιντίνο και το νησάκι Ασινάρα: κυριαρχεί η παραλία Λα Πελόζα, αλλά από όλη την περιοχή θα σας κερδίσουν τα καταγάλανα νερά των παραλιών και τα μικρά βραχάκια που ξεπροβάλλουν στις άκρες.

Ο χαρακτήρας και η ατμόσφαιρα της πόλης δεν έχει αλλοιωθεί σχεδόν καθόλου από τον τουρισμό. Το κέντρο της πόλης είναι ένας λαβύρινθος που σας προκαλεί να χαθείτε μέσα του, ενώ στα δρομάκια ίσως συναντήσετε και γυναίκες με παραδοσιακή ακόμα στολή να πλέκουν στα κατώφλια των σπιτιών!

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:
 • Γεύμα στο Αλγκέρο. Τα εστιατόρια της πόλης φημίζονται για τις θαλασσινές τους γεύσεις και τις παλιές αυθεντικές καταλανικές τους συνταγές, με φρέσκα υλικά στο πιάτο σας που μυρίζουν…θάλασσα!
 • Σπήλαιο του Ποσειδώνα. Πρόκειται για ένα σύνολο θαυμάσιων σπηλιών με παράξενους σχηματισμούς, στις οποίες πάτε με καΐκι που φεύγει από το λιμάνι του Αλγκέρο. Η βόλτα σας θα κρατήσει μια ώρα και θα περάσετε και από το βραχώδες Κάπο Κάτσια. Εναλλακτικά, στο Κάπο Κάτσια μπορείτε να φτάσετε με λεωφορείο και να αφιερώσετε περισσότερο χρόνο κατεβαίνοντας το μονοπάτι με τα σκαλιστά στο βράχο 654 σκαλιά που οδηγούν στις σπηλιές!
 • Νουράγκε Παλμαβέρα. Άλλο ένα δείγμα μεγαλιθικής αρχιτεκτονικής των Νουράγκι λίγο έξω από το Αλγκέρο.
 • μεγέθυνση φωτογραφίας μεγέθυνση
   
  ΜΗΝ ΑΜΕΛΗΣΤΕ ΝΑ ΜΕΛΕΤΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΑΞΙΔΙΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΑΙΤΗΜΑ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΤΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ.
  back top